A főzőiskola megalapításával pár évvel
ezelőtt megszületett álom vált valóra, mely egy gasztroblog írásával kezdődött.
A sütés-főzés, a gasztronómia világa mindig az életem része volt, habár az
előző munkahelyemnek viszonylag kevés köze volt hozzá.
Az évek során barátaim,
kollegáim, ismerőseim sokszor kerestek meg sütési főzési tanácsokkal,
receptkérésekkel. A gasztronómia egyre nagyobb teret hódít, és ha van egy kis
szabadidőnk, és hajlandóak vagyunk némi pénzt is áldozni arra, hogy a tűzhely
mellé állva kapcsolódjunk ki, akkor az egyik legjobb program a kuktáskodás.
Főzőestjeinken
elsősorban magyaros ételeket készítünk a reformkonyhával fűszerezve, de
menüsoraink összeállításakor az olasz konyha remekei közül is válogatunk.
Ételeink gyorsan,
változatosan és finoman elkészíthetőek, így a kezdő háziasszonyok, vállalkozó szellemű urak is élvezhetik a
főzést, és még meg is szerethetik. Egy 3 órás alkalom során számos
olyan trükköt, alapfogást
és praktikus tippet megmutatunk,
amit bőven tudtok majd használni a saját háztartásotokban, és
könnyebben boldogulhattok a konyhában.
Figyelemmel vagyunk az
aktuális ünnepekre és a szezonális zöldségekre, gyümölcsökre. Alapanyagaink
nagy részét helyi termelőktől, tenyésztőktől, piacon szerezzük be. Ételeink
elkészítése során kizárólag tönkölybúza, teljes kiőrlésű tönkölybúza, graham és
durumlisztet használunk, szem előtt tartva diétázó vendégeinket.
Főzőestjeinken egy-egy
ételt növényi tejjel, tejszínnel, főzőkrémmel készítünk el. Sütni főzni
olívaolajjal, házi készítésű kacsa- és libazsírral, vajjal és margarinnal
fogunk. Desszertjeinket nádcukorral és eritrittel édesítjük.
Hamarosan weboldalunk is elkészül!