2021. január 14., csütörtök

Babos fusilli - egytál étel

Évek teltek el az utolsó blog bejegyzésem óta. Lefoglalt az új vállalkozás beindítása, egy teljesen más vidékre költözés és az új hivatásom, a cukrászat. Nem szoktam újévi fogadalmakat tenni, viszont hiányzott a főzés, a fotózás, a blogírás. Új év új kezdet... felélesztem egy régi hobbimat.

Kezdjük! 

Legtöbbször úgy kezdünk a főzéshez, hogy megtervezzük a menüt, végig nézzük mi van és mi nincs itthon, listát írunk és rohanunk a boltba vásárolni. 

Hát ma ezt másképpen csináltam... felderítettem mit találok itthon és abból készült el a mai egytál étel.


Hozzávalók 2 főre: 15 dkg főtt császárszalonna, 5 dkg bacon, 10 dkg lecsókolbász, 4 karika füstölt kolbász, fél fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg sárgarépa, 25 dkg babkonzerv, 20 dkg fusilli tészta, 1,5 dl sűrített paradicsom, 3 dl víz, egy szál zeller, egy ág rozmaring, só, bors, 4 evőkanál olivaolaj, 5 dkg vaj

Elkészítés: kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát, hagymát, sárgarépát felkockázzuk, a fokhagyma gerezdeket félbe vágjuk, a zellert, rozmaringot felaprítjuk. 

Egy lábast felmelegítünk, beletesszük a szalonnákat, a kolbászokat, a hagymákat. Összefogatjuk és ráöntjük az olivaolajat. Így megakadályozzuk ha extra szűz olivaolajat használunk, hogy megégjen. 

Tovább pároljuk és hozzáadjuk a sárgarépát is, majd felöntjük a sűrített paradicsommal és vízzel. Beledobjuk a zöldfűszereket, a vajat és borsozzuk. 15 percig főzzük. 

Beleöntjük a tésztát és a babot is, majd készre főzzük. Amikor tészta már félig megfőtt, kóstolunk és sózzuk az ételünket. 

Készre főzzük, fedő alatt 5 percig pihentessük. Reszelt sajttal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése