Ritkán csinálok meggymártást, de főtt húsok mellé kiváló :) Meggy szezon idején frissből, télen befőttből készítem el.
Meggymártás |
3,5 dl meggy befőtt, 2 dl víz, 2 evőkanál barna cukor, 1 teáskanál főzős vanília pudingpor, 2 teáskanál tönkölybúza fehérliszt, 3 teáskanál tejföl.
A meggybefőttet a vízzel, a barna cukorral összeforralom. A pudingport a liszttel és pici hideg vízzel csomómentesre keverem. Hozzáadom a tejfölt és simára keverem. A meggyet leveszem a tűzről és egy merőkanállal kis mennyiséget öntök a pudingos, lisztes tejfölhöz, közben folyamatosan keverem, majd még egy kis mennyiséget és tovább keverem. Ezt követően folyamatos keverés mellett vékonyan a meggyhez öntöm. Jól elkeverem és visszateszem a tűzre. Lassú tűzön folyamatos keverés mellett besűrítem. Forralni nem szabad, mert a tejföl kicsapódik és fehér golyócskák úszkálnak majd a mártás tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése