Vadlazac citromos bundában |
Hozzávalók:
1 fél citrom reszelt héja, fél citrom leve, 2 szelet vadlazacfilé, 1 tojás felverve, 5 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa, só, bors, olívaolaj
Előmelegítem a sütőt 220 fokra és egy teflontepsit (vagy kerámiát) a sütőbe teszek. Morzsát tányérba szórom és összekeverem a citromhéjjal. A citrom levével a vadlazac szeletek mindkét oldalát meglocsolom és 5 percig állni hagyom. Közben a tojást a másik tányérban felverem.
A halfiléket sózom, borsozom, majd tojásba mártom és a morzsában megforgatom.
A tepsit kiveszem a sütőből, meglocsolom olívaolajjal és ráfektetem a panírozott halszeleteket, 10-12 percig sütöm, amíg átsülnek és ropogósak lesznek.
Melegen tányérra teszem a halszeleteket és vegyes zöldsalátával, citrom gerezddel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése