2014. július 30., szerda

Ribizli lekvár

Ribizli lekvár
 Még nem késtünk el, hogy ribizliből lekvárt készítsünk.

1 kg megtisztított ribizlihez 1 citrom kifacsart levét és 50 dkg Koronás 2:1 Befőzőcukort teszek. Állni hagyom kb.15 percet, és ezt követően botmixerrel pürésítem. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett felforralom, majd 10 percig főzőm. Néhány cseppet egy hideg, tiszta, egyenes felületre cseppentek és ha megdermed, a lekvár elkészült. A lekvárral teletöltöm az üvegeket, jól lezárom és 5 percre fejre állítom, majd ruhák közé, száraz dunsztba teszem. És már kész is!
4 darab 2 deciliteres és 1 darab 1 deciliteres üveg lekvár lesz ebből a mennyiségből. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése