2015. február 16., hétfő

Zöldborsós csirkemell falatok burgonyapürével és salátával

Munka után hazaérve nagy az éhség, de kevés az idő, megoldás egy gyors vacsora.

Zöldborsós csirkemell
Hozzávalók:
15 dkg csirkemell, 10 dkg zöldborsó, 30 dkg burgonya, 2 teáskanál tejföl, 1 teáskanál libazsír, 2 marék saláta, 1 teáskanál citromlé, só, bors, sómentes ételízesítő, olívaolaj

A burgonyát meghámozom, vékony szeletekre vágom és sós vízben puhára főzöm. A csirkemellet csíkokra vágom. Serpenyőben olívaolaj melegítek, ráteszem a csirkemell csíkokat és megpirítom minden oldalán, hozzáadom a zöldborsót, sózom, borsozom és ételízesítővel tovább fűszerezem. Közepes lángon a csirkemellet a zöldborsóval puhára párolom. 
A burgonyát leszűröm és még melegen villával összetöröm, először a libazsírral, majd a tejföllel simára keverem, ha szükséges sóval, borssal ízesítem. 
A salátát citromlével, olívaolajjal összekeverem és már tálalom is. 
Kb. 30 perc alatt elkészíthető.

Zöldborsós csirkemell









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése