2017. április 20., csütörtök

Medvehagyma pesto

Már nagyon régen osztottam meg Veletek receptjeimet, de most eljött az idő, hogy továbbfolytassam. Zoltán és kedves felesége (tőlük bérelem az üzlethelyiségem) tegnap meglepett egy nagy csomag medvehagymával. Reggelire készült medvehagymás rántotta, de a ma esti vacsora medvehagyma pestos tészta lesz. 
Medvehagymás  pesto
Hozzávalók: 
1 csomag (5 dkg) medvehagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg napraforgómag, 2 dkg dió, 1 dl olivaolaj, 3 dkg parmezán, fél mokkáskanál só

Medvehagymát megmosom, megszárítom, és összetépkedem. A fokhagymát megtisztítom és nagyobb darabokra vágom. A napraforgómagot és a diót száraz serpenyőben, kis lángon, folytonos keverés mellett enyhén megpirítom. Pirítást követően egy kis tálkába öntöm, hogy a meleg serpenyőben ne égjen meg. 
A hozzávalókat aprítógépben összezúzom, majd hozzákeverem a sót is. Kiváló tésztához, krumpli nudlihoz, gombóchoz. 
Üvegben hetekig eltartható, de öntsünk a tetejére egy ujjnyi olajat, zárjuk le légmentesen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése