2015. január 8., csütörtök

Hókocka

Gyerekkoromban ünnepekre, baráti összejövetelekre készítettük el mindenki kedvencét a Hókockát.

Hókocka
Hozzávalók a tésztalapokhoz: 
25 dkg liszt, 5 dkg zsír, 1 dkg szalagáré, 2 evőkanál cukor, 1 tojás és annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen a tészta. Az összeállított tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és 3 vékony lapot nyújtunk belőle. 180 fokon előmelegített sütőben tepsi hátulján világosbarnára sütjük. Vigyázzunk rá, hogy ne süssük túl, mert a tésztalap megkeményedik és a krémtől sem fog megpuhulni. Kihűtjük a tésztalapokat. 

A töltelékhez 4 dl tejet, 25 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukort, 1 tojássárgáját és 4 púpozott evőkanál lisztet összefőzünk, amikor már jó sűrű a massza és elválik az edény falától, levesszük a tűzről és kihűtjük. 
25 dkg margarint habosra keverünk és a kihűlt masszához adjuk, simára, jól kikeverjük. 

A kihűlt lapokat megkenjük a töltelékkel. A harmadik lap tetejét vastagon megszórjuk vaníliás cukorral elkevert porcukorral. Hűvös helyen állni hagyjuk, hűtőbe is tehetjük, majd kockákra vágjuk. 

Hókocka


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése