Zöldborsós csirkemell |
15 dkg csirkemell, 10 dkg zöldborsó, 30 dkg burgonya, 2 teáskanál tejföl, 1 teáskanál libazsír, 2 marék saláta, 1 teáskanál citromlé, só, bors, sómentes ételízesítő, olívaolaj
A burgonyát meghámozom, vékony szeletekre vágom és sós vízben puhára főzöm. A csirkemellet csíkokra vágom. Serpenyőben olívaolaj melegítek, ráteszem a csirkemell csíkokat és megpirítom minden oldalán, hozzáadom a zöldborsót, sózom, borsozom és ételízesítővel tovább fűszerezem. Közepes lángon a csirkemellet a zöldborsóval puhára párolom.
A burgonyát leszűröm és még melegen villával összetöröm, először a libazsírral, majd a tejföllel simára keverem, ha szükséges sóval, borssal ízesítem.
A salátát citromlével, olívaolajjal összekeverem és már tálalom is.
Kb. 30 perc alatt elkészíthető.
Zöldborsós csirkemell |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése