2014. december 4., csütörtök

Csúsztatott palacsinta

Kolléganőim segítenek nekem, receptötleteket adnak, így recepteket keresgélek és próbálok ki ....

Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók:
20 dkg tönkölybúza fehér liszt, 4 tojás, 6 dkg barna cukor, 2 dkg porcukor, 1 csipet só, 3 dl tej, 10 dkg fehér csokoládé, málnalekvár, olaj a sütéshez.

A tojásokat szétválasztom. A fehérjét habbá verjük a sóval és a porcukorral. A tojássárgákat a barna cukorral habosra keverem és apránként hozzáadom a lisztet és a tejet, simára keverem. A lisztes masszához adom a felvert tojásfehérjéket és óvatosan összekeverem. Vízgőz felett a csokoládét felolvasztom (nekem áfonyával ízesített volt, ezért lilás a töltelék színe)
Egy palacsintasütőt felmelegítek és vékonyan megkenem olajjal. Egy merőkanállal a palacsintatésztából a sütőbe teszek és a merőkanál aljával elsimítom. (Ez a tészta sokkal sűrűbb mint az alap palacsintatészta.) Alacsony lángom kezdem sütni a palacsintát, közben megmozgatom és amikor már a tészta megsült, kicsúsztatom egy tányérra. Nem kell sütés közben megfordítani. Megkenem a csokoládéval, majd újabb palacsintát sütök és ráteszem a csokoládéval megkent palacsintára és megkenem málnalekvárral. Addig sütöm a palacsintákkal és kenem meg töltelékkel amíg a palacsintatészta elfogy. Az utolsó palacsintát a sült oldalával fordítom a "torta" tetejére. A kihűlt csokoládé istenien roppan a palacsinták között. :)
Más töltelékkel is variálható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése