2016. január 23., szombat

Aszalt szilvás sertésragu

Ritkán eszem sertéshúst, és ritkán eszem gyümölcsös húsételeket is, de ez az aszalt szilvás ragu fenséges lett!

Aszalt szilvás sertésragu
Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg sertés lapocka, 1 fej (6-7 dkg) vöröshagyma, 1 evőkanál olívaolaj, só, bors, fél kávéskanál fűszerpaprika, fél kávéskanál őrölt rozmaring (vagy 1 szál friss rozmaring ág), 5 dkg aszalt szilva, 1 dl száraz vörösbor, csipet őrölt fahéj, 1 kávéskanál étkezési keményítő

A sertéshúst csíkokra vágom. A vöröshagymát kis kockákra vágom, olívaolajon világosbarnára lepirítom, majd hozzáadom a sertéshúst. Sózom, borsozom, amikor a hús kifehéredett, vagyis elvesztette nyes színét, 

megszórom a fűszerpaprikával. Hozzáadom az őrölt rozmaringot is és felöntöm 1 dl meleg vízzel, majd kb. 1 órát párolom. Ha elfő a leve, mindig adok hozzá fél deciliter meleg vizet.

Aszalt szilvát apró kockára vágom. Amikor a hús majdnem puha, beleteszem az aszalt szilvát, a vörösbort és a fahéjat, így párolom készre. A végén kevés hideg vízzel elkeverem az étkezési keményítőt és a raguhoz öntöm, összeforralom. Melegen, főtt rizzsel tálalom. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése