2016. január 9., szombat

Zöldborsós kelbimbó joghurtos tőkehalfilével

Zöldborsós kelbimbó vagy kelbimbós zöldborsó? Mindenki döntse el, hogy melyiket szeretné elkészíteni, ugyanaz a fenséges köret lesz belőle.
Zöldborsós kelbimbó joghurtos tőkehal filével
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg zöldborsó, 10 db közepes kelbimbó, 2 nagy szelet tőkehalfilé, 1 db mogyoróhagyma (lehet kisebb vöröshagyma is), 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, toszkán fűszerkeverék, 2 teáskanál citromlé, 2 evőkanál joghurt, 1 kávéskanál vaj

A tőkehal filét meglocsolom a citromlével, megszórom sóval, borssal és állni hagyom. Vizet forralok, majd megsózom. A kelbimbót félbevágom. Felforrt vízbe teszem a zöldborsót, 3 percig főzöm, merőkanállal kiszedem egy tálba. Majd beleteszem a félbevágott kelbimbót és 5 percig főzöm, leszűröm. 
A hagymát felszelem és 1 evőkanál olívaolajon üvegesre párolom, hozzáadom a joghurtot, megkeverem és belehelyezem a halat, mindkét oldalán 3-3 percig sütöm.  
Közben egy másik serpenyőben olívaolajon a zöldborsót és a kelbimbót megfuttatom, borsozom és toszkán fűszerkeverékkel megszórom, összeforgatom. 
Tányérra szedem a zöldborsós kelbimbót, ráhelyezem a halat. A joghurtos, hagymás szaftot vajjal összeforralom, besűrítem vele és a halra szedem. 

1 megjegyzés:

  1. - Rendkívül elégedett vagyok Lee úr hitelszolgáltatásával, és javaslatai segítettek egy nagyon jó lakáshitel-ügylet megkötésében. Örömmel ajánlom szolgáltatásait az itteni barátaimnak, akik kölcsönt keresnek. ”
    Ne menjen máshova, ha hitelt keres. Mr. Lee a legjobb. Nagyon ajánlom a szolgáltatásait. A legjobb volt, amit valaha is örömmel dolgoztam alacsony kamatozású hitelével. ”Ez Mr. Lee Contact, csak ha itt keres valaki kölcsönt. Whatsapp: + 1-989-394-3740. & E-mail: 247officedept@gmail.com

    VálaszTörlés