Eddig még nem próbáltam szilvalekvárt főzni, de rengeteget hallottam a sütőben készült lekvárról. Gondoltam nekem is sikerül :)
Fűszerezett szilvalekvár |
2,5 kg megtisztított szilvát rétegezve egy zománcozott tepsibe teszem. Az első réteget felfelé fordítva helyezem a tepsibe, a következőt ráfordítva. A második rétegre teszek 10 szem szegfűszeget, 3 darab összetört babérlevelet és 2 kávéskanál őrölt fahéjat. Majd következik egy újabb szilvaréteg, melyre szórok 4 evőkanál barna cukrot.
6 órára 90 fokos sütőbe teszem, majd további 2 órára 120-130 fokra veszem a sütőt. Ezt követően a tűzhelyre helyezem és további 4-5 percig folyamatos kevergetés mellett tovább főzöm. Melegen üvegekbe szedem, lezárom és 5 percre fejre állítom az üvegeket. Száraz dunsztban hűtöm ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése