Szombaton a 90 éves nagymamámnál töltöttem egy kevés időt, mely alatt nosztalgiáztunk a régi szép időkről, amikor még szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkoztak. Hiszen mindjárt itt van a szüret ideje. A kertben mindig volt paprika, paradicsom, hagyma, burgonya, a kamrában sós szalonna, füstölt sonka. A szüret alatt mindig 20-25 fő részére készített ebédet és néha meglepte őket reggelivel is. Így lett ez az étel a szüretelők kedvence.
Parasztreggeli |
4 közepes burgonyát héjában megfőzök. Közben 2 evőkanál olívaolajon megpirítok 5 dkg csíkokra vágott császárszalonnát, majd hozzáadok 1 vöröshagymát csíkokra vágva. Sózom, borsozom. Beleteszek 1 gerezd karikára vágott fokhagymát, 1 karikára vágott kápia paprikát, ízesítem egy kevéske paprikakrémmel és tovább párolom. Közben meghámozom a burgonyát és vastag karikákra vágom és hozzáadom a hagymás paprikás keverékhez. Paradicsommal és friss házi kiflivel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése