1 tojás, 6 dkg barna cukor, 5 dkg olvasztott vaj, fél teáskanál sütőpor, 4 dkg tönkölybúza fehér liszt, fél kávéskanál fahéj, 4 dkg zabpehely, 10 dkg szőlő
A citromos mascarponehoz:
1 evőkanál mascarpone, fél dl tejszín, 1 teáskanál porcukor, fél citrom reszelt héja
Szőlős-zabpelyhes muffin |
A tojást a barna cukorral habosra kevertem robotgéppel. Hozzáadtam az olvasztott vajat, sütőporral elkevert lisztet, fahéjat és zabpelyhet. Összekevertem fakanállal, majd hozzáadtam a félbe vágott szőlőszemeket. Papírral bélelt muffin sütőbe tettem a masszát a forma háromnegyedéig.
180 fokos előmelegített sütőben 35 perc alatt sütöttem. Közben alufóliát tettem a tetejére, hogy ne égjen meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése