Tönköly mini bagett |
20 dkg tönkölybúza fehér liszt, 20 dkg tönkölybúza teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg tönkölybúza rétesliszt, 1 csomag instant élesztő, 4 dl langyos víz, 1 evőkanál só.
A liszteket egy nagy tálba szitálom, a közepébe öntöm a langyos vizet és az élesztőt. Kézi robotgép dagasztójával összekeverem, majd hozzáadom a sót is és jól összegyúrom. A tálat lefedem frissentartó fóliával és egy konyharuhával és a duplájára kelesztem.
Kelesztést követően lisztezett gyúródeszkán újból átgyúrom és 8 egyenlő részre vágom. Gombócokat, majd hengert formálok belőlük és vékonyan kizsírozott tepsire helyezem őket. Újból kelesztem 15 percig és a tetejüket éles késsel megvágom. Előmelegített 180 fokos sütőben 45 percig sütőm.
Tönköly mini bagett |
Kiveszem a sütőből,vékonyan megkennem vízzel a bagettek tetejét, rácsra szedem őket és konyharuhával letakarva kihűtöm. Kihűtve lefagyaszthatóak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése