Tegnap barátnőm elmesélte, hogy párja lazacot sütött és isteni finomra sikerült neki. Olyan élvezettel beszélt róla, hogy nekem ma mindenféleképpen lazacot kellett készítenem.
Vadlazac vajas zöldbabbal és petrezselymes kuszkusszal |
Kivettem a fagyasztószekrényből két vadlazac szeletet, amikor kiengedett lemostam és szárazra töröltem, majd sóval, borssal és 2 evőkanál frissen facsart citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítettem.. Egy lábosba vizet forraltam egy kis kanál sóval, beletettem a zöldbabokat, és 10-12 perc alatt megfőztem. Közben 10 dkg kuszkusz megsóztam, borsoztam, ráöntöttem 3 dl felforralt vizet és befedtem egy tányérral. A kuszkusz az egyik olyan köret, melyet főzés nélkül el lehet készíteni. 10 perc elteltével már kész is a köret, melyhez apróra vágott petrezselymet adtam.
2 gerezd fokhagymát megtisztítottam és karikákra vágtam. Elővettem két serpenyőt, mindkettőben 1-2 dkg vajat olvasztottam és beletettem a darabolt fokhagymákat. A fokhagyma elkezd pirulni, kiveszem és az egyik serpenyőbe a párolt zöldbabot teszem, a másikba pedig a fűszerezett vadlazac szeleteket. Figyeljünk arra, hogy a lazacot mindig a bőrös oldalával kezdjük el sütni és amikor már félig kezd fehéredni, akkor fordítsuk meg. Minden oldalán 3-4 percig süssük, de ez függ a lazac vastagságától is. Vigyázzunk arra, hogy ne pároljuk mert akkor szétesik, de ne is égessük meg.
Már tálalhatjuk is! Kb. 30 perc alatt elkészíthető akár vacsorára akár ebédre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése