Sminktanfolyam zárásaként ma vizsgáztam és ezzel a muffinnal leptem meg a Világ Legkedvesebb Tanárnénijét :)
Muffin rózsa |
Muffin rózsa |
A száraz hozzávalókat összekeverjük, 15 dkg tönkölybúza fehér lisztet, 10 dkg tönkölybúza teljes kiörlésű lisztet, pici sót és 1 csomag sütőport.
20 dkg barna cukrot 7 dkg puha margarinnal kézi mixerrel összekeverünk. Hozzáadunk 2 tojást, 2 teáskanál vanília aromát és 25 dkg joghurtot és tovább keverjük.
2,5 dkg étcsokoládét összedarabolunk és összekeverjük 2,5 dkg szezámmaggal és 10 dkg apró zabpehellyel.
A kikevert részt hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz és fakanállal összeforgatjuk a legkevesebb mozdulattal lágy masszát készítünk. Ehhez adjuk a csokoládés keveréket és két mozdulattal beleforgatjuk.
A muffin sütőket háromnegyed részig töltjük, 200 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, de közben alkalmazzunk tűpróbát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése