2014. november 12., szerda

Padlizsánsaláta gránátalmával és fetával

Ez egy mediterrán ihletésű saláta, melyben fenségesen keveredik össze a padlizsán, a morzsolt sós feta és az édes gránátalma íze. 
Padlizsánsaláta gránátalmával és fetával
Hozzávalók: 
40 dkg padlizsán, 2 evőkanál olívaolaj + a kenéshez, fél gránátalma, 2 evőkanál citromlé, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, menta, 4 dkg morzsolt feta sajt, só, bors

A padlizsánt 1 cm vastagra vágom, megsózom és 15 percig állni hagyom. Ezután hideg vízzel leöblítem és papírtörlővel megtörlöm. Tepsibe fektetem a szeleteket, megkenem olívaolajjal, sózom, borsozom és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütöm még aranybarnák lesznek. 

Közben a gránátalmát felvágom és kiszedem a magjait. 2 evőkanál olívaolajat összekeverem a citromlével és a zúzott fokhagymával. A meleg padlizsán szeleteket tálba öntöm és meglocsolom ezzel az öntettel, 2-3 percig állni hagyom. Megszórom petrezselyemmel, mentával, sóval és borssal, majd összekeverem. A padlizsánt két tányérra fektettem, megszórom a morzsolt fetával és a gránátalma magjaival. És már kész is! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése