2015. március 22., vasárnap

Diós pipa

Ez a pipa formájúra alakított sütemény nem csak mutatós, hanem nagyon finom omlós is.
Diós pipa
Hozzávalók 25 darabhoz:
8,5 dkg vajas ízű Ráma margarin, 3 dkg barna cukor, 2,5 dkg darált dió, 10 dkg tönkölybúza fehér liszt, 2 evőkanál (15 ml) tej, 2,5 dkg étcsokoládé, 1 kávéskanál vaj, 1 evőkanál tejszín

Diós pipa
A margarint a cukorral habosra verem. A diót a liszttel, tejjel a cukros vajhoz adom és tésztává gyúrom. Gombócot formálok belőle és 4 részre vágom. Minden negyedrész tésztát ujjnyi vastag rúddá formálom és 8 cm-es darabokra vágom. 
A tésztadarabokat pipa formájúra görbítem és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. 175 fokra előmelegített sütőben, a középső rácson 15 perc alatt készre sütöm. Még melegen rácsra szedem és kihűtöm. 
Vízgőz felett felolvasztom a csokoládét a vajjal, tejszínnel. A tejszíntől krémesebb, a vajtól fényesebb lesz a csokimáz. A kihűlt pipákat a csokiba mártogatom és sütőpapírra helyezve dermedni hagy
Diós pipa






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése