Diós pipa |
8,5 dkg vajas ízű Ráma margarin, 3 dkg barna cukor, 2,5 dkg darált dió, 10 dkg tönkölybúza fehér liszt, 2 evőkanál (15 ml) tej, 2,5 dkg étcsokoládé, 1 kávéskanál vaj, 1 evőkanál tejszín
Diós pipa |
A margarint a cukorral habosra verem. A diót a liszttel, tejjel a cukros vajhoz adom és tésztává gyúrom. Gombócot formálok belőle és 4 részre vágom. Minden negyedrész tésztát ujjnyi vastag rúddá formálom és 8 cm-es darabokra vágom.
A tésztadarabokat pipa formájúra görbítem és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. 175 fokra előmelegített sütőben, a középső rácson 15 perc alatt készre sütöm. Még melegen rácsra szedem és kihűtöm.
Vízgőz felett felolvasztom a csokoládét a vajjal, tejszínnel. A tejszíntől krémesebb, a vajtól fényesebb lesz a csokimáz. A kihűlt pipákat a csokiba mártogatom és sütőpapírra helyezve dermedni hagy
Diós pipa |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése