Kinder szelet |
6 közepes tojás, 10 dkg barna cukor, 12 dkg tönkölybúza fehérliszt, 4 dkg kakaó, 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
1,5 dl habtejszín, 25 dkg mascarpone, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
A tojásokat kissé felvertem a barna cukorral. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekevertem, majd beleszitáltam a cukros, tojásos masszába. Robotgéppel elkevertem. A kakaós massza egyik felét sütőpapírral bélelt 35x23 cm tepsibe öntöttem, elsimítottam és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütöttem. Tűpróbával ellenőriztem. Ezt követően megsütöttem a massza másik felét is. Lapokat kitettem hűlni, majd a sütőpapírt lehúztam róluk.
A tejszínt habbá vertem. Egy másik tálban a mascarponet kissé megkevertem, majd hozzáadtam a porcukrot és a robotgéppel habosra vertem. Fakanállal hozzáadtam a tejszínhab egyharmad részét. Összekevertem, ezzel lazítottam a mascarpone állagát, majd szépen a többi tejszínhabot is belekevertem.
Az egyik kakaós lapot visszatettem a tepsibe és megkentem a krémmel, majd a másik lappal beborítottam.
Kinder szelet |
Hűtőszekrénybe tettem egy éjszakára és másnap hideg vízbe mártott késsel felszeleteltem.
Ebből a mennyiségből 24 db 4x7 cm szelet készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése