2015. március 3., kedd

Kakaós-kókuszos tallér

A kakaópor és a kókusz tökéletes párost alkot, és ezt a tallért hihetetlenül finommá teszi. Könnyen elkészíthető aprósütemény. Kezdő háziasszonyok! Hajrá! Tuti biztos a siker! 

Kakaós-kókuszos tallér
Hozzávalók 30 darabhoz:
10 dkg margarin, 0,5 dl napraforgóolaj, 3 dkg barna cukor, 0,5 kávéskanál vaníliás cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 1 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 15 dkg tönkölybúza fehérliszt

A margarint, az olajat és a cukrot addig keverem egy tálban, amíg fehér, habos nem lesz. 

A vaníliás cukrot, a kókuszt, a kakaóport, a szódabikarbónát és a lisztet egy másik tálban összekeverem.

A lisztes keveréket a cukros-olajos margarinhoz adom, majd tésztává gyúrom. 

A tésztát két részre osztom és rudakat formálok belőle. A rudakat 15-15 részre osztom és egyforma golyókat gömbölyítek a tészta darabokból. 

A golyókat sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. 
Kakaós-kókuszos tallér
Ezt követően villával kissé lelapítom. 
Kakaós-kókuszos tallér
150 fokra előmelegített sütő, középső rácsán 12-15 percig sütöm. Még melegen rácsra szedem és hűlni hagyom. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése