2015. április 19., vasárnap

Epres pite

Nagyon sok helyen árulnak már epret, így én sem tudtam megállni hogy ne vegyek, amikor a zöldségesnél csábítóan mosolyogtak rám az élénkpiros eper szemek. 
Epres pite
Hozzávalók 24x18-as tepsihez:
10 dkg margarin, 10 dkg barna cukor, 1 teáskanál vaníliás cukor, 2 egész tojás, 1 evőkanál tejföl, fél citrom reszelt héja, 5 dkg darált dió, 10 dkg tönkölybúza fehér liszt, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, 1/2 kávéskanál sütőpor, 15 dkg eper, 1 csapott evőkanál tönkölybúza dara

Az epret megmosom és lecsepegtetem. A margarint a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojásokat, a tejfölt, reszelt citromhéját és tovább keverem. A lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral összekeverem. A margarinos masszához öntöm a darált diót és beleszitálom a lisztes keveréket. Sima masszává keverem. A tepsit kikenem margarinnal. A száraz epreket négybe, a nagyobb szemeket hatba vágom és búzadarával összeforgatom. A tésztát a tepsibe öntöm, elsimítom, majd az epreket a tésztára helyezem és egy kicsit belenyomkodom. 175 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm. 

Epres pite







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése