2015. április 6., hétfő

Mandarinkrémes diótorta

Húsvét is van, szülinapom is van, így nem maradhat el az egyszerű, légiesen könnyű, finom diótorta. 
Mandarinkrémes diótorta
Hozzávalók 4 főre, egy 18 cm-es kapcsos tortaformáshoz: 

Tésztához: 2 tojás, 7,5 dkg barna cukor, 1 dl víz, 7,5 dkg darált dió, 10 dkg tönkölybúzaliszt, 1/2 csomag sütőpor, fél nagyobb mandarin (narancs méretű) reszelt héja, csipetnyi só.

Krémhez: 7,5 dkg margarin, 7,5 dkg barna cukor, fél mandarin reszelt héja, fél mandarin kifacsart leve, 1/2 csomag vaníliás pudingpor, 1,5 dl tej. 

Díszítéshez: reszelt étcsokoládé, 1 dl tejszín, 1 evőkanál porcukor, 1/2 csomag habfixáló

A tojásokat szétválasztom. A sárgájukat a cukorral habsora keverem, hozzáadom a vizet, a mandarin héjat, a darált diót, így is jól keverem, majd beleteszem a sütőporral elkevert lisztet. 
A tojásfehérjét kemény habbá verem egy csipetnyi sóval. A hab 1/3 részét belekeverem a diós masszába, majd a többi részét óvatosan beleforgatom, hogy a hab ne törjön össze. Margarinnal kikent, kilisztezett kapcsos tortaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütöm, közben tűpróbát végzek. 

A vaníliás pudingport a tejjel összefőzöm és langyosra hűtöm. A margarint a cukorral, mandarin reszelt héjával habosra keverem és közben kis adagokban hozzáadom a mandarin levét. Ezzel a módszerrel szép lassan, egyenletesen elolvad keverés közben a cukor és sima krémet kapok. 
A margarinos krémhez adom a langyosra hűtött pudingot és simára keverem. 

A kihűlt piskótára simítom a vaníliás krémet, étcsokoládét reszelek rá. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem. Tortadíszítőbe teszem (használhatunk zacskót is) és megdíszítem a tortát. Hűtőszekrénybe lehűtöm és tálalás előtt szeletekre vágom. (17x24 cm tepsiben is elkészíthető, akkor kockára vágom és a kockák közepét díszítem a tejszínhabbal).

Mandarinkrémes diótorta



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése