2015. április 21., kedd

Töltött csirkecomb tejszínes sárgarépa körettel

Könnyen és gyorsan elkészíthető ebéd vagy vacsora lehet :)

Töltött csirkecomb tejszínes sárgarépával
Hozzávalók:
2 egész csirkecomb, 1 darab graham zsemle, 1 tojás, 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld, 30 dkg sárgarépa, 2 dkg vaj, 1 teáskanál barna cukor, 1 dl víz, 1/2 dl tejszín, só, őrölt bors

Csirkecombokat sózom, borsozom. A zsemlét vízben megáztatom, kicsavarom, egy tálba jól összemorzsolom. Hozzáütöm a tojást, hozzáadom a petrezselyemzöldet, sózom, borsozom és jól összekeverem. 10 percig állni hagyom. Kezemmel a csirkecomb felső részénél óvatosan a bőr alányúlok és elválasztom a csirkehústól. Teáskanállal megtöltöm a bőr és a hús közötti részt. A combok oldalán fogvájóval összetűzöm. Tepsit olivaolajjal kikenem, ráhelyezem a combokat, fél deci vizet öntök alá, lefedem alufóliával. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütöm.
A sárgarépát megtisztítom és 2-3 mm-es karikákra vágom. Sós vízben roppanósra főzöm, majd leszűröm. Egy serpenyőben vajat felolvasztom, hozzáadom a cukrot és felforrósítom. Hozzáadom a sárgarépát és enyhén megkaramellizálom. Felöntöm 1/2 dl vízzel, sózom, borsozom, majd a tejszínnel besűrítem. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése