2015. december 7., hétfő

Vadlazac citromos bundában

És a szombati ebéd főfogása ....

Vadlazac citromos bundában 

Hozzávalók:
1 fél citrom reszelt héja, fél citrom leve, 2 szelet vadlazacfilé, 1 tojás felverve, 5 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa, só, bors, olívaolaj

Előmelegítem a sütőt 220 fokra és egy teflontepsit (vagy kerámiát) a sütőbe teszek. Morzsát tányérba szórom és összekeverem a citromhéjjal. A citrom levével a vadlazac szeletek mindkét oldalát meglocsolom és 5 percig állni hagyom. Közben a tojást a másik tányérban felverem. 
A halfiléket sózom, borsozom, majd tojásba mártom és a morzsában megforgatom. 
A tepsit kiveszem a sütőből, meglocsolom olívaolajjal és ráfektetem a panírozott halszeleteket, 10-12 percig sütöm, amíg átsülnek és ropogósak lesznek.

Melegen tányérra teszem a halszeleteket és vegyes zöldsalátával, citrom gerezddel tálalom. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése