2014. július 28., hétfő

Gesztenyés álomtorta


Gesztenyés álomtorta 
Mi kell ehhez az álomhoz?
Gesztenyés réteg: 25 dkg gesztenyemassza, 12 dkg teljeskiőrlésű keksz, 2,5 dkg vaj, 3 evőkanál tej
Vaníliás réteg: 1 csomag főzhető vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 10 dkg barna cukor, 12 dkg vaj
Tejszínhabos réteg: 2 dl tejszín, 1 csapott evőkanál (barna) porcukor, reszelt jó minőségi étcsokoládé

és egy kis kézügyesség!
A vaníliás réteghez a 2 dl tejet elkezdünk felforralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a barna cukrot csomómentesre elkeverjük és a forró tejbe csurgatjuk folyamatos keverés mellett. Ha kész, levesszük a tűzről, beletesszük a vajat és jól elkeverjük. Hagyjuk kihűlni, de közben többször keverjük meg, hogy ne legyen a teteje "hártyás". A kekszet nejlonzacskóba tesszük és nyújtófával összetörjük. (kiváló stressz levezető gyakorlat :) ) A gesztenyét villával összetörjük, hozzáadjuk a puha vajat, darált kekszet, tejet és elkezdjük összegyúrni. 24 cm-es kapcsos tortaformába egyengetjük a gesztenyés-kekszes masszát. Erre jöhet a vaníliás krém. A tetejére a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és rátesszük egyenletesen a krémre. Reszelt étcsokoládéval díszítjük, és 3-4 órára vagy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. 
Könnyű, krémes, sütés nélküli bűvös-bájos finomság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése