2014. július 31., csütörtök

Szeder lekvár

Hétvégén a Börzsönyben kirándultam, és a királyréti Erdei Kisvasút végállomásánál szedret árultak. Csábítóak voltak azok a nagy lilásfekete szemek, lekvárfőzésre invitáltak. 
Szeder lekvár
1 kg megmosott szederhez 1 citromlevét és 50 dkg Koronás 2:1 Befőzőcukrot adtam. Ezt követően állni hagytam 15 percet. Botmixerrel pürésítettem és lassú tűzön felforraltam, majd 10 percig főztem. Üvegekben töltöttem, jól lezártam és minden üveget 5 percre fejre állítottam. Száraz dunsztban pihentettem ki. Ebből a mennyiségből 4 darab 2 deciliteres üveg lekvárt készült és egy kevés megmaradt a gyors kóstoláshoz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése