2015. január 26., hétfő

Narancsos-almás csirkecomb zelleres tört burgonyával

Télen mindig található konyhámban a gyümölcsökből: narancs és alma, zöldségekből pedig burgonya, hagyma és zeller. Édes és csípős ízekre vágytam, ezért vettem még hozzá szép, formás csirkecombokat és egy üveg Erős Pistát. 
Narancsos-almás csirkecomb zelleres tört burgonyával
Hozzávalók:
4 alsó csirkecomb, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál paradicsompüré, fél kávéskanál Erős Pista, 1 nagyobb alma, fél citrom, 1 vöröshagyma, 1 narancs, fél narancs leve, fél mokkáskanál őrölt kakukkfű, fél mokkáskanál őrölt rozmaring, só, bors, 10 dkg zellergumó, 20 dkg burgonya

A húst megtisztítom, leöblítem, majd szárazra törölöm. Az olívaolajat összekeverem az Erős Pistával, a mézzel, a paradicsompürével, sóval, borssal. A húsokat bekenem a keverékkel, majd egy kiolajozott tepsibe teszem. 

Az almát meghámozom, negyedekre vágom, magházát eltávolítom. A fél narancs levét kifacsarom, az egész narancs és a fél citrom héját késsel levágom, majd nagyobb darabokra vágom A vöröshagymát meghámozom, elnegyedelem. 

A sütőt 200 °C-ra előmelegítem. Az almát, a narancsot, a citromot, a hagymát a hús mellé teszem, a narancs levét összekeverem a őrölt rozmaringgal, kakukkfűvel és ráöntöm. A sütőben kb. 40-45 percig sütöm.

Köretnek a burgonyát és zellert meghámozom, kockákra vágom és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm és még forrón egy villával összetöröm, a sült hús szaftjából pár evőkanállal adok hozzá, majd összekeverem. Muffin formába teszem. 

Tányérra szedem a gyümölcsöket és a csirkecombot, majd a muffin formából mellé fordítom a zelleres tört burgonyát és a szafttal meglocsolom. 

Narancsos-almás csirkecomb


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése