2015. május 9., szombat

Epres-kekszes vaníliapuding

Eper, eper, eper és egy varázslatosan egyszerű pohárkrém!

Epres-kekszes vaníliapuding
Hozzávalók:
1/2 csomag (20 gr) vaníliás pudingpor (főzhető), 3 evőkanál (25 gr) barna cukor, 2,5 dl tej, 5 dkg teljes kiőrlésű kakaós keksz, 1 dl tejszín, 20 dkg eper

A pudingport elkeverem a cukorral, fokozatosan felöntöm a tejjel és csomómentesre keverem. Lassú tűzön sűrűre főzöm. Leveszem a tűzről és gép habverővel összekeverem, hűlni hagyom, majd újból összekeverem. 
A tejszínt kemény habbá verem. A kekszet erős falú zacskóba teszem és nyújtófával összetöröm. Az epret megmosom, összekockázom. 

A tejszínhabból 2 teáskanálnyit félreteszek, a többit a kihűlt pudinghoz adom és laza mozdulatokkal elkeverem. A krémet zacskóba teszem és az egyik sarkát ollóval kivágom. Két pohárba kezdek rétegezni. 

Pohár aljára krém, majd keksz és eper, újból krém, keksz és eper, végül krém. Egy órára hűtőszekrénybe teszem. Tálaláskor tejszínhabbal és eperrel díszítem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése