2014. október 5., vasárnap

Bécsi apró

Klasszikus bécsi sütemény, melynek nehéz ellenállni, mert illatos és zamatos.
Bécsi apró
Hozzávalók 20 darabhoz:
10 dkg puha vajas ízű margarin, 4 dkg barna porcukor, 2 tojás sárgája, 1,5 kávéskanál vanília aroma, 13 dkg tönkölybúza fehér liszt, 10 dkg étcsokoládé 

A margarint a porcukorral krémesre keverem. A tojás sárgáját és a vanília aromátt hozzáadom és tovább keverem. A lisztet beleszórom és egy műanyag spatulával összedolgozom. A keveréket nyomózsákba teszem és 5-6 cm hullámformákat nyomok egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütőm. Kicsit hűlni hagyom a tepsiben, majd egy rácsra szedem őket és kihűtöm. Csokoládét olvasztok vízgőz felett, melybe belemártom a rudacskák egyik végét és a rácson dermedni hagyom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése