2014. szeptember 29., hétfő

Narancsos-mazsolás zabkeksz

A napom mindig egy reggeli rituáléval kezdődik :) frissen főzött kávé, hozzá egy-két darab keksz és egy meditációs CD meghallgatása. A kekszet eddig mindig boltban vásároltam, de nem igazán ízlett, ezért neki kezdtem az itthoni kísérletezésnek :)
Narancsos-mazsolás zabkeksz
Hozzávalók 16 darabhoz: 
7 dkg vajas ízű margarin, 3 dkg barna cukor, 7 dkg zabpehely, 4 dkg tönkölybúza fehér liszt, fél csapott kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál cukrozott narancshéj, 1 evőkanál apróra vágott mazsola. 

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük. A zabpelyhet, a lisztet, szódabikarbónát, cukrozott narancshéjat és a mazsolát összekeverjük, majd az egészet a cukros margarinnal tésztává gyúrjuk. A tésztából 2 egyforma vastagságú rudat formálunk és 8-8 szeletre vágjuk. A szeleteket apró golyókká formáljuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Villával lelapítjuk, hogy keksz formájuk legyen. A sütő középső rácsára tolva 7-8 percig sütjük. Hagyjuk kissé hűlni, majd rácsra szedve teljesen kihűtjük. Érdemes nagyobb adagot készíteni belőle, mert jól zárható edényben hetekig eltartható. 

Sütéssel együtt kb. 30 perc alatt elkészíthető. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése