2014. november 9., vasárnap

Muffin rózsa

Sminktanfolyam zárásaként ma vizsgáztam és ezzel a muffinnal leptem meg a Világ Legkedvesebb Tanárnénijét :)

Muffin rózsa
Muffin rózsa
A száraz hozzávalókat összekeverjük, 15 dkg tönkölybúza fehér lisztet, 10 dkg tönkölybúza teljes kiörlésű lisztet, pici sót és 1 csomag sütőport.
20 dkg barna cukrot 7 dkg puha margarinnal kézi mixerrel összekeverünk. Hozzáadunk 2 tojást, 2 teáskanál vanília aromát és 25 dkg joghurtot és tovább keverjük. 
2,5 dkg étcsokoládét összedarabolunk és összekeverjük 2,5 dkg szezámmaggal és 10 dkg apró zabpehellyel. 
A kikevert részt hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz és fakanállal összeforgatjuk a legkevesebb mozdulattal lágy masszát készítünk. Ehhez adjuk a csokoládés keveréket és két mozdulattal beleforgatjuk. 
A muffin sütőket háromnegyed részig töltjük, 200 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, de közben alkalmazzunk tűpróbát is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése