2014. november 15., szombat

Sült libacomb cékla-narancs-alma-lilahagyma körettel

Márton napkor nem sikerült idő hiányában libasültet készítenem, hát ma ezt pótolnom kellett :)

Sült libacomb cékla-narancs-alma-lilahagyma körettel
Hozzávalók:
2 db libacomb, 1 közepes (20 dkg) cékla, 1 nagy narancs, 1 golden alma, 1 nagy lilahagyma, 3 evőkanál (2 cl) balzsamecet, 4 evőkanál olívaolaj, 1,5 dl víz, só, bors, szárnyashús fűszersó

A libacombokat megtisztítom, fűszerezem sóval, borssal és a szárnyashús fűszersóval, majd meglocsolom 1 evőkanál olívaolajjal és egy éjszakán át hűtőszekrényben pácolom. Másnap kerámia edénybe teszem a combokat, ráöntök 1 dl vizet, lefedem alufóliával és 180 fokos előmelegített sütőben megsütöm. 

A körethez a céklát, almát, narancsot, lilahagymát megpucolom. A céklát kisebb kockákra, almát, hagymát, narancsot negyedelem és minden negyedet még kettőbe vágom. Kerámia edény aljára fektetem a cékla kockákat, majd ráteszem az alma, narancs és hagyma kockákat. Sózom, borsozom, ráöntök 0,5 dl vizet, 3 evőkanál balzsamecetet és 3 evőkanál olívaolajat. Lefedem alufóliával és 180 fokon, előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütöm. 
Cékla-narancs-alma-lilahagyma köret
Cékla-narancs-alma-lilahagyma köret félig sülten
Cékla-narancs-alma-lilahagyma köret készen 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése