2014. november 17., hétfő

Töltött paradicsom pulykahússal és túróval

Imádom a paradicsomot télen-nyáron és a töltött paradicsom igazi könnyű vacsora, ráadásul fogyókúrás étrendbe is beilleszthető.
Töltött paradicsom pulykahússal és túróval
Hozzávalók:
4 nagyobb paradicsom, 1 evőkanál olívaolaj, 10 dkg vöröshagyma, 20 darált pulykahús, 1 nagyobb zsályalevél aprítva, 1 evőkanál aprított petrezselyem, 10 dkg túró, só, bors, reszelt füstölt sajt.

Levágom a paradicsomok kalapját és kimagozom, majd egy tányéron fejre állítom, hogy minden lé kifolyjon belőle. Hagymát apróra vágom, olívaolajon megfuttatom, hozzáadom a darált pulykahúst és fehéredésig párolom. Sózom, borsozom, fűszerezem zsályalevéllel, petrezselyemmel. Pár percig még tovább sütöm, majd leveszem a tűzről és a túrót rámorzsolom, összekeverem. A paradicsomok belsejét megsózom, borsozom és kevéske reszelt sajttal megszórom. Megtöltöm a túrós-darált pulykahúsos töltelékkel, megszórom a tetejét reszelt sajttal és ráteszem a paradicsomok kalapjait. 180 fokon előmelegített sütőben 20 percig sütöm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése