2014. november 6., csütörtök

Sütőtökös ravioli

Ötletet a Trattoria Pomo D'Oro-ban elfogyasztott pasta és a nagy olasz szakácskönyvemben (La Grande Cucina Italiana) talált recept adta.
Sütőtökös ravioli
Tészta: 40 dkg tönkölybúza liszt, 3 tojás, 1 evőkanál olivaolaj és só. Összegyúrni és 20 perc pihentetés után lehet nyújtani 1 mm vastagra.

Töltelék: 30 dkg sült sütőtök, 4 evőkanál parmezán sajt, szerecsendió, só. A sült sütőtököt a parmezánnal, sóval és szerecsendióval jól kikeverem. 

A kinyújtott tészta egyik felére teáskanállal a sütőtökös töltelékből kis halmokat teszek. A tészta másik felével beborítom. A halmok körül a tésztát az ujjammal megnyomkodom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A biztonság kedvéért villával a széleit még összenyomom, amitől szép mintás raviolik lesznek. Forró sós vízben kifőzöm, amikor feljönnek a raviolik a víz tetejére, még 5 percig főzöm és kiszedem a vízből. Olivaolajjal meglocsolom. 

Mártás: 10 dkg aprított dió, amit a nyújtófával oldottam meg, 
5 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, egy ág rozmaring, só, bors. A felolvasztott vajban megfuttatjuk a fokhagymát, majd beletesszük a diót és a rozmaring leveleket.

A raviolikat tányérra helyezem és a mártással, valamint reszelt parmezán sajttal tálalom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése