Az amerikai földművesek kedvelték-e ezt az édességet, nem tudom, de az biztos, hogy ez egy nagyon régi recept.
Farmerkeksz |
2,5 dkg lenmag vagy lenmagpehely, 2,5 dkg szezámmag, 13 dkg tönkölybúza fehér liszt, 4 dkg barna cukor, 1 evőkanál (virág)méz, 10 dkg margarin, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, 1/2 evőkanák víz.
A magokat, a lisztet, a szódabikarbónát és a cukrot összekeverem, a mézet, a darabokra vágott puha margarint és a vizet hozzáadom és tésztát gyúrok belőle. A tésztából két egyforma rudat formázok, egyesével folpackba csomagolom. A hűtőszekrénybe teszem és 1 órát állni hagyom.
A sütőt 200 fokra előmelegítem.. A tésztarudakat 30 db 4-5 mm vastag szeletre vágom, sütőpapírral bélelt tepsire fektetem. A sütő középső részén 6 percig sütöm. Rácsra szedem és hűlni hagyom.
A megpirult magok nagyon kellemes ízt adnak a keksznek.
Farmerkeksz |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése