2014. október 17., péntek

Sárgarépás sütőtökkrémleves zsályával

Itt a sütőtök szezonja! Készítsünk először egy krémlevest :)

Sárgarépás sütőtökkrémleves zsályával
Hozzávalók:
25 dkg sütőtök, 10 dkg sárgarépa, fél közepes vöröshagyma, 1 kis gerezd fokhagyma, 3 db zsályalevél, 2 evőkanál olívaolaj, fél kocka tyúkhúsleves kocka, 6 dl víz, só, bors, 2 evőkanál tisztított tökmag.

A sütőtököt megtisztítom és kis kockákra, a sárgarépát 2 mm vastagságú karikákra, a vöröshagymát szeletekre, a fokhagymát csak összenyomom a késsel. Lábosban olívaolajat hevítek, megdinsztelem a vöröshagymát, majd beleteszem a fokhagymát és a zsályaleveleket. Amikor már érződik a fokhagyma és a zsálya illata, hozzáadom a sütőtököt és a sárgarépát. 4-5 percig tovább dinsztelem, majd felöntöm a vízzel. Hozzáadom a leveskockát és puhára főzöm a sárgarépát és a sütőtököt. Közben sóval és borssal ízesítem. Ha megfőtt a sárgarépa egy részét kiveszem a levesből és tányérra teszem. A levest botmixerrel krémesítem. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítom. Vigyázzunk mert a pirítás során kiugrálhatnak a szemek a serpenyőből. Fedjük le fedővel és közben folyamatosan mozgassuk a serpenyőt. 
A krémlevest szedjük tányérokba, tegyük bele a sárgarépa karikákat és szórjuk meg a pirított tökmaggal. 
Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése