Póréhagyma-burgonyaleves |
15 dkg burgonya kockára vágva, 15 dkg póréhagyma felkarikázva, 5 dkg kockázott bacon, 1 evőkanál olivaolaj, 2 dkg Óvári sajt, 30 ml főzőtejszín, 1 kis hagyma finomra vágva, 1 kisebb babérlevél, 1 teáskanál napraforgómag, fél kocka tyúkhúsleves kocka, 4 dl víz, só, frissen őrölt bors.
Elkészítése:
Megpirítom a bacon kockákat az olivaolajon, hozzáadom a hagymát és tovább pirítom. Belekeverem a burgonyát, babérlevelet és tovább főzöm még a burgonya elkezd "üvegessé" válni. Felöntöm vízzel, beleteszem a húsleves kockát, hozzáadom a póréhagymát, majd felforralom. Megborsozom és kis lángon puhára főzöm (kb. 15 perc). Belekeverem a tejszínt, napraforgómagot és megsózom.
Póréhagyma-burgonyaleves |
Forrón, reszelt sajttal tálalom. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése